Dags för en ny fas igen

Ja då var det dags för Robin att gå igenom en ny utvecklingsfas – fas nummer 5 som inträffar runt 6 månader. För att vara Robin så har han varit ganska jobbig idag och krävt mer uppmärksamhet än vanligt, inte varit nöjd med att äta som han brukar, velat amma mer, bli buren. Och när vi skulle sova var jag tvungen att köra filttricket och det var länge sen han behövde somna i min famn för att komma till ro. Så det är väl bara att ställa in sig på att det kommer vara så här en period nu.

”SPRÅNG 5
Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungningen därför att stora förändringar är på väg.
Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.
Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.”

Vi kunde trots det hänga på klättercentret några timmar och fick en hel del klättrat. vi började med att bouldra och turas om att passa Robin medan den andra klättrade. Jag är ringrostig på boulders och tycker de blå lätta problemen är lagom. När Robin somnat körde vi några replängder. Putte ledde ett par fina leder och jag topprepade. Nästa gång ska jag nog också leda lite, det vore kul, var ett drygt år sen sist tror jag!

Nu sover iaf lillpyret och vi slappar framför tvn och smälter maten, Puttes stek och risotto, mums var det.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: