Sagolik helg i Jämtland

Helgen som var, kunde inte blivit bättre. En sån där toppenhelg som man lyckas med då och då. Putte hade fått en ridhelg i 35-årspresent och i lördags firade vi 3-årsdag tillsammans, perfekt att dra iväg och mysa helt enkelt.

Vi körde upp på fredagen och kom fram vid 15 till Oviken, väster om Östersund. Bara att köra i Jämtlandsskogarna och svänga av på en liten grusväg rakt ut på landet, för att snart parkera på en hästgård var härligt.

Vi blev väl mottagna av gårdens ägare Gudni och Lena, som visade runt. Vi började med att hälsa på hingstarna i hagen, Putte något mer nervös än jag =) Sen var det dags att provrida ”våra” hästar. Båda fick ett brunt sto, lugna och fina men ändå pigga. Mitt hette Snerpa och Puttes hette Orka. Vi red ungefär en timme, jag njöt av att sitta på hästryggen igen (ca 5 år sen jag red ordentligt..) men Putte var lite spändare, naturligt nog. Vi skrittade, töltade, travade och passade (av misstag, inte så lätt att få hästen i rätt gångart minsann). Putte provade på att galoppera när han ”råkade” fatta galopp. Av en slump gjorde han kommandot för galopp, Orka satte av och Putte klamrade sig fast och undrade vad som hände, haha! Efter ridningen bjöds vi på ugnsgrillad röding med potatis och sås, mums.

Dag två red vi ut en tur i skogen tillsammans med några andra personer samt Gudni och Lena såklart. Vi skulle spana på vilt men vi förde nog för mycket oväsen och dessutom var det älgjakt så vi fick hålla oss på grusvägarna, så vi såg endast en rovfågel. Eftermiddagspasset blev ett balans- och teknikpass i paddocken. Jag började få in stilen igen och Snerpa töltade på riktigt bra, Putte kände sig tryggare och började så smått fatta hur man skulle göra för att starta, hålla igång, växla gångart och stanna. Efter middagen hade de gjort iordning en vedeldad badtunna till oss, så där satte vi oss och kollade på stjärnorna, drack cider och filosoferade om livet. Jag är löjligt förtjust i att bada varmt och satt kvar säkert 40 min efter att Putte klivit ur..och han satt i över en timme!

Tredje dagen var det dags för långritt! Vi var ett helt gäng som red till ett gårdsmejeri och gick på ostprovning. När vi kom dit var bordet dukat med nybakt bröd, färskostar, mögelostar, lagrade ostar, mese, marmelad och kaffe. Det kändes verkligen exotiskt att rida iväg ut i skogen och hamna på ett sådant ställe. Mätta och belåtna hämtade vi in våra små hästar från hagen igen och red hemåt. För Puttes del var det en stor skillnad på hans ridning i fredags och nu, han var jätteglad och kunde verkligen njuta av turen och slappna av i sadeln.

Innan det var dags att rulla mot Solna igen bjöds vi på nygräddade våfflor med sylt och grädde, en god avslutning på ett utsökt helgäventyr!

 1354512181_6e4f64bc6a.jpg

3 svar to “Sagolik helg i Jämtland”

  1. Magnus Sjöberg Says:

    Kul att ni hade en superhelg! Ser fram emot fortsättningen på historien… ;o)

  2. Putte Says:

    Det du var gullig nog att inte berätta var ju att jag hade skavsår i röven så det räckte och blev över. Nope, ett par ridbrallor blir det helt klart till nästa tur!

  3. Magnus Says:

    Ni är för söta på hästryggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: