Tack för livet

Jag måste bara skriva ner något som jag går och tänker på varje dag. Varje dag är jag så otroligt tacksam för att leva och att ha en fin, underbar och frisk familj. Varje dag som vi har tillsammans är värd så otroligt mycket. Jag tar inget för givet, man vet aldrig vad som händer i framtiden, så varför drömma om den istället för att njuta nu liksom.

Alldeles nyss blev jag påmind om hur livet snabbt kan förändras för alltid, när jag tittade på SVT:s dokumenär ”En andra chans”. Den handlar om fyra människor som skadats i olyckor och blivit förlamade i olika grad. Ett ögonblicks verk som för alltid ändrat deras liv. En tvåbarnsmor från Nynäshamn som hamnade under bilen när den började rulla med sonen sittandes i. Vem skulle inte kastat sig fram och försökt stoppa bilen? Jag vet vem tjejen är, hon bodde alldeles vid mitt jobb förut och nu bor hon i radhusområdet alldeles bredvid oss. Hon kämpar på, vad kan man annars göra. Och plötsligt känns mina friska ben så otroligt värdefulla och underbara!

För nån dag sen hade jag en diskussion med en person om användande av bilbälte eller ej. För mig är det självklart att alltid försöka minimera risken att skada mig eller någon annan. Och ännu mer nu sen jag blivit mamma. Bilbälte, cykelhjälm, reflexer på kvällen, sele och rep när jag klättrar, brandvarnare i taket.. andra tycker att det som är menat att ske sker oavsett. Iaf, i programmet så var det en kvinna som skadades i en bilolycka för att hennes föräldrar lät henne sova i bilen utan bälte. Alla andra hade bälte och klarade sig med skrapsår.. mer behövs inte tilläggas…

När livet känns tufft och saker är jobbiga, så försöker jag alltid att tänka på allt bra jag har istället, det hjälper.

”Lev livet, varje dag” är mitt motto sen lång tid tillbaks, och det gör jag!

 

Ett svar to “Tack för livet”

  1. Louise W Says:

    Så sant! Hittade förresten din blogg igen efter ominstallation av vår IPad. 🙂
    Spännande att följa Robins framsteg. Sköt om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: