Det ska börjas i tid

Vi har varit ute i Kungsängen några dagar jag och Robin. Vi hälsade på i onsdags efter att ha varit hos Madde och Ava och det var så mysigt så vi stannade kvar.Putte packar allt inför fjällresan så vi kan ta det lugnt här tills han kommer i morgon.

Idag har vi hälsat på Madde och Avalea i Sundbyberg igen. Det är så roligt att se Robin och Ava leka ihop nu för tiden. Ava som ligger ett par månader före är ivrig att visa Robin alla hennes leksaker och de passar på att sno varandras nappar och pussa på varandra emellanåt, så söta är de.

Robin har utvecklats väldigt mycket de senaste veckorna. Nu har han börjat prata lite och kan säga ”titta där” och ett eget ord för lampa. Han förstår när man frågar var lampan, nappen och Trolla är, då tittar han efter det man frågar efter och på lampan pekar han. Och så märker man att han förstår mycket när man pratar med honom och förstår han inte så försöker han verkligen att lista ut vad man menar.

Igår reste han sig upp från pottan utan att hålla i sig i något, balansen börjar bli riktigt bra. Nu kan han stå utan stöd om han bara vill och vågar, men vår försiktige lille kille riskerar inte att ramla utan sätter sig hellre om det känns minsta vingligt.

Han tar sig snabbt runt krypandes i hela huset och reser sig mot allt. Det är otroligt spännande att undersöka saker, öppna lådor och vända och vrida på det han hittar där. I morse stod han vid mammas skåp med porslin och öppnade skåpet, flyttade en liten tesil till en tallrik, stängde skåpet, öppnade igen och flyttade tesilen till en annan skål, stängde igen. Så höll han på ett bra tag, repeterade om och om igen!

Han är i en väldigt lugn och harmonisk fas nu och skrattar och pratar mycket och sover bra på nätterna, vilket är otroligt skönt! Nu somnar han närmare 20 och vaknar mellan 6 och 7.

Idag har Robin varit med och tittat när morfar har byggt en ställning utanför huset (för att kunna montera solfångare på fasade), det tyckte Robin var väldigt spännande. Och det var roligt att plocka med skruvarna!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: