Fortsätter leka i skogen

Igår var vi i ett nytt område och härjade, Gorge aux chât. Putte hade vilodag och myste med Robin hela dagen medan jag klättrade MASSOR med Lollo och Erik. Puh, tror säkert jag drog på 20 problem! Solen sken i vanlig ordning och det var lagom varmt för att orka med en hel dags klättring och bus.

Idag har vi varit i L’ Elefant och vi bytte roller, jag myste med Robin, Karin och Edith och Åke medan Putte och de andra klättrade. Trolla jagade ödlor och läxade upp andra hundar (hon ska snart löpa och hanhundarna är mucho intresserade, men hon gillar inte när de blir för närgångna). Jag tror minsann att hon byggt muskler på semestern. Springa i skogen hela dagarna och äta 500 gram kött till middag varje kväll verkar gör henne gott. Frankrike har verkligen växt i mina ögon sen jag var här första gången. Baguettlandet visade sig ha en riktigt avancerad brödkultur, med flera nivår på bageri och standard med baguetter bakade på surdeg. Carrefour har eget bageri, det är annat än allt industribröd och bakeup-bröd i Sverige det. Och Carrefour säljer färskt kött på hundavdelningen för 30 kr kilot, fantastiskt bra för oss hundägare som mer än gärna vill göda vår hund lite grann på semestern!

Människorna är trevliga, bara man först tilltalar dem på franska, så jag har tränat in en fras – Je ne parle pas français. Det räcker för att lätta upp, sen kommer man vidare med lite leenden och gester. Jag skulle gärna lära mig franska, sen kunde vi flytta hit och jobbar några år, det vore en dröm! Här finns berg, bouldering, bra klimat och god mat och dryck. Hade inte varit helt fel för Robin att lära sig lite franska heller. Jaja, drömma kan man alltid.

När Putte slitit sig trött på stenarna for vi hem och åt middag i kvällsolen på altanen. Robin somnade gott efter en flarra välling och lite amning. Snart ska vi hoppa i säng. Förra natten vaknade vi om vartannat och jag tror Robin hade vätskebrist och ätit lite dåligt på dagen, men efter välling vid midnatt sov han iaf 5 timmar hyfsat, man får inte klaga. Men hoppas på mer sömn i natt!

Sötnosarna har kafferep runt en bänk, kolla in videon!

2 svar to “Fortsätter leka i skogen”

 1. MB Says:

  Hej
  Googlade på barn och font och hamnade på din sida. Funderar på att åka dit med min 1 åring och några vänner. Fungerar det bra att ha med en knodd ut i skogen där. Kan man dra runt en vagn, eller ska man satsa på bärsele? Måste man ha bil?
  Mvh Magnus

  • Belliz Says:

   Kul att du hittat till min blogg! Tyvärr inte så flitigt uppdaterad på sistone.
   Fontan är perfekt att glida runt med barn i. Det är mycket sand på vissa ställen, typ sandstrandkänsla, så en vagn med riktigt stora hjul är att föredra där, vi har en Chariot CX. En kompis med en Kronan sulky klarade sig bra, men små paraplyvagnsliknande vagnar kan vara jobbiga att köra. Annars funkar bärstol bra. Beroende på var man bor behöver man ingen bil, men det kan vara svårt att hyra stuga såpass nära ett boulderområde. Och dessutom finns så otroligt många fina ställen att besöka, så jag rekommenderar att ni hyr bil. Det är lite bökigt annars att handla mat och så, för byarna där stugorna ligger har ofta ingen affär. April var perekt månad, mot slutet till och med för varmt för riktigt stick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: