Hemma insnöade igen

Min braiga man hade kollat på väderprognosen och tyckte jag skulle komma hem igår kväll, istället för att köra hem idag. Det var ju tur.. för det är katastrofdåligt väder nu! Han var iväg till sitt nya kontor med några lådor, samt handlade lite mat åt oss, och tydligen är inte en gata plogad i hela Nynäshamn. Man kan ju bara tänka sig hur E4:an och 73:an är vid det här laget. Förhoppningsvis bättre, men jag har ingen lust att vara ute och köra alls.

Robin har sovit 4 timmar i vagnen i uterummet, varit vaken 1,5 timme, nu sover han igen. Han sover ca 10-11 timmar på natten inkl 2 amningar  (då sover han ju egentligen inte så vet inte om det räknas in), 2-3 timmar långpass på dagen och några kortare pass på fm samt em.

”Mellan 3 och 4 månaders ålder kan en sömnrytm ha börjat visa sig. Ett barn i den här åldern sover cirka 15 av 24 timmar och vissa barn kan ibland sova så mycket som 8-10 timmar på natten.”

3 till 4 månaders ålder 15 – 18 timmar/per dygn allt enligt http://www.growingpeople.se.

Vi kan iaf konstatera att Robin inte brås på mig vad gäller knubbigheten. När jag var 4 månader vägde jag 6,3 kg och var 63,5 cm lång. När Robin var 3 månader vägde han 7,6 kg och var 63,5 cm! Och inte Patrik heller. Han vägde 5,9 kg vid 4 månaders ålder.. men å andra sidan växte vi upp vid den tiden då alla barn skulle vägas före och efter amning och då man fick äta var fjärde timme.. Robin har fått äta så ofta som han velat.. och han gillar mjölk!

Jag var tidig med att röra mig och att gå, Robin ligger nog åt det senare hållet. Jag har en teori om att det är mycket jobbigare att försöka vända sig och han får inte ens upp fötterna till munnen för magen tar emot, det tror jag gör att han blir lite mer passiv. Men det tar han nog igen när han väl börjar bli lite mer aktiv.

 

Uppdatering: Pappa Putte hann bli 1 år innan han vägde 8,5 kg och var 70 cm lång, lillpluttpappa! Och mamma Bella hann bli 9 månader innan hon vägde 8,8 kg och var 70 cm lång. Var har vi fått vår lilla monsterbebis ifrån egentligen?! Vad har jag i mjölken??

Ett svar to “Hemma insnöade igen”

  1. sofia Says:

    vad skönt att ni inte blivit sjuka!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: