Matmonstret

Sen jag började logga när jag ammar den 5e oktober, dvs precis två veckor sedan, har jag loggat 106 st amningstillfällen!! I snitt tar det mig en timme att amma, rapa, byta blöja. Så det betyder att jag spenderar över 200 timmar per månad med att bara amma, mer än en vanlig heltidsjänst. Inte konstigt jag inte hinner med så mycket mer. Innan jag fick barn hade jag en uppfattning om att amning tar mycket tid, men det är en av de saker som förvånat mig med att ha barn, exakt hur många timmar som skulle spenderas i amningssoffan!

På sätt och vis ser jag fram emot att få börja ge Robin lite riktig mat, så att jag får lite avlastning på mina bröst och framförallt att Putte kan hjälpa till. När de är 4-6 månader kan man börja med smakportioner, beroende på när barnet verkar bli intresserat av de vi äter och vill smaka. Hoppas Robin är mycket intresserad om 2 månader 🙂

Matmonstret kikar på sin matdagbok.. 106 mål sen 5:e oktober

2 svar to “Matmonstret”

  1. sofia Says:

    hehe shit! kerstin sveper en flaska var 3-4e timme, tar typ 10 min hehe… ni är duktiga som pallar att amma!! 🙂

  2. Rebecca Says:

    Wow, att man spenderar så mycket tid till amning! Men det vänder snart ska du se! Jag ammade också i princip hela tiden de första veckorna, men nu för ca två-tre veckor sedan så har det blivit mycket lugnare. Amningen går fort (10 – 20 min) och jag ammar ca var 3e timme (ibland oftare) och inget under natten (sedan 5 dagar tillbaka 🙂 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: