Halvbra dag på jobbet blev helbra dag efter jobbet

Hade möte idag med några av mina kolleger som jobbar på serviceavdelningen samt vår VD. Det är så att min kollega, andra hälft på processavdelningen och tillika min chef har sagt upp sig med lagom bra timing.. han är pappaledig nu och hinner inte tillbaks innan jag går hem. Att han inte kommer tillbaks alls nu känns väl sådär, lite kluvet. Han har så mycket erfarenhet och har kunnat vara mitt bollplank vid processfrågor/knepiga applikationer som vi ska dimensionera och välja utrustning till. Som tur är har jag nu hunnit bli självgående men det är alltid bra att ha någon att bolla saker med. Samtidigt finns nu möjligheter att få in ny kompetens och förändra saker, samt att jag kanske kan få en mer framträdande roll, det känns jättespännande.

Men på mötet idag berättar en annan superbra och erfaren kollega som jag också haft som mentor och bollplank, att han ska gå i pension i vår.. dvs vi jobbar våra sista dagar ihop nästa vecka, galet! Och så är det ytterligare 4 st servicetekniker på vår avdelning, varav 3 av dem också kan gå i pension när som helst om de vill. Snacka om generationsskifte och risk för kunskapstapp.

Detta scenario är dock inte helt oväntat, vi har påpekat det i flera år att det skulle kunna bli så här, men ledningen har inte riktigt tagit det till sig. Sent ska syndaren vakna. Men nu kan jag ju inte låta bli att fundera på vad som finns kvar när jag är tillbaka om ett år.

Hade varit så skönt att inte få dessa besked veckan innan jag ska gå på föräldraledighet! Men så är det nu, jag ska inte stressa upp mig över detta, det löser sig på det ena eller andra sättet. Det har förhoppningsvis anställts jättebra och trevliga nya kolleger när jag är tillbaks, hoppas det! Kruxet är att hitta bra processfolk, vi är hett villebråd nu. Det vet jag för det ringer headhunters titt som tätt och jagar mig 🙂

Men efter jobbet hämtade jag upp Lotta, vi handlade sallad på Nilsons köttbod och åkte ner till stranden och satt i kvällsolen och myste. Jag tog ett dopp också, underbart skönt, det är en fin sommarkväll!

Jag lämnade henne på busshållsplatsen och hon åkte hem, men nu är hon på väg tilbaks eftersom hon inte hade nån hemnyckel, så det blir myskväll för hela slanten lite otippat, fika framför teven å massa tjejsnack!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: