Klätterutflykter i Bay Area

Senaste dagarna har vi besökt ett par klätterområden, Caste Rock State Park och Mount Diablo State Park. Båda ställena erbjuder sandstensklättring av bra kvalitet. Första stället kallas ibland för lilla Fontanbleau och det stämmer. Boulderingen där är väldigt lik Font med bra kvalitet problemen. Putte fick sin boulderabstinens stillad lite eftersom vi hittade några trevliga bouldrare som vi fick klättra lite med och låna deras crash pad. Jag bouldrar inte för tillfället men kunde inte låta bli att smyga upp för ett fint litet svaproblem, såå härligt!

I Mount Diablo fick vi upplevelsen att klättra sandsten på rep, det var skoj! Det mesta var på topprep så Putte fick leta sig upp bakvägen på klipporna och hitta bultar att fästa repet i. Bultarna var inte optimalt placerade för topprep tyvärr, trots att området marknadsförs i föraren som topprepsställe.

Det har blivit en del kättring trots allt på denna resa även som inte det var en ren klätterresa. Det är svårt att låta bli när man är två klättertokar! Vad ska man göra om man inte klättrar liksom? Det har vi nästan glömt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: