Lite utförsåkning i Kirkwood över påsk

Crusing i Kirkwood

Efter några dagars klättrande i ett soligt Bishop styrde vi Priusen mot snöiga bergen i Sierra Nevada. vi hade tänkte kolla in några varma källor på vägen, men en annalkande storm fick oss att snabbt packa ihop, checka ut och gasa iväg uppför mot Kirkwood. Det var tight, snön började falla när vi hade en bit kvar, men trots sommardäck lyckades vi ta oss fram till stugan. En halvtimme efter att vi kommit fram var det snöstorm mer eller mindre, puh.. Mange och familj kom från västra sidan bergen och de startade också i god tid för att komma undan stormen.

På påskaftonen fick jag och Putte en kanondag på skidor. Vi hyrde de bästa skidpaketet de hade att erbjuda, vilket innebar en mjuk oformlig pjäxa och spagettiskidor, men de dög för lite finåkning i pisten en dag. Den snön som fallit gjorde pisterna fantastiskt mjuka att cruisa på, en härlig känsla.

Hemma i stugan igen brassade Putte eko-köttbullar och jag gjorde kokta ägghalvor med kaviar. Tillsammans med potatis, sill och falu rågrut fick vi en riktigt god påskmiddag med sverigekänsla trots att vi var på andra sidan atlanten. Mange hade tänt elden i bastun nere vid sjön, så efter middagen tog jag och Putte ett bastubad med tillhörande tvagning i snön utanför. Sen bastade Mange, Betza och Anton medan vi passade lille Edvin (som sov sött= enkel match). Efter denna händelserika dag var det lätt att somna!

Ännu en snöstorm drog in på söndagen så vi fick återigen skynda ner för berget för att inte fastna i snökaos. Nu regnar det som tusan utanför huset i Livermore, men både Putte och jag tycker det är helt ok, vi vill ha vår och värme nu, liksom resten av alla svenskar som bott i Sverige denna vinter =)

Ett svar to “Lite utförsåkning i Kirkwood över påsk”

  1. Susen Says:

    Det låter verkligen som att ni har det super!! Kul att läsa!
    Hoppas ni får en fortsatt bra resa med massa äventyr.
    Massa kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: