Alkoholfunderingar

På väg hem från krogen i natt hade jag tid att betrakta stockholms nattsuddare litegrann och fundera över vad vi håller på med, egentligen! Man blir definitivt inte snygg och smart av att dricka alkohol.. Lite av diskussionsämnena som var under kvällen handlade dessutom om ångest pga fyllegrejer, saker man gör onykter som kanske inte är så smarta när man nyktrar till..

Det är väldigt accepterat att dricka alkohol i Sverige. Mycket mer accepterat än att röka. Det märks eftersom folk alltid vill veta anledningen till att någon inte dricker, till skillnad mot att en person inte röker.  Nykterister måste liksom alltid förklara sig.

Ett exempel från nattens iaktagelse, en ung kille som skulle beställa hamburgare på Burger King: Killen i kassan förklarade gång på gång att de små hamburgarna var slut, men killen fortsatte bara att tjata om att han skulle ha en liten hamburgare, som om han vore förståndshandikappad. Samtidigt stod han och tryckte in pommes i munnen varav hälften ramlade/sprutade ut när han pratade.. hade han sett sig själv på film idag tror jag han hade tyckt det var sjukt pinsamt.

Visst är det gott att dricka ett glas vin till en god maträtt, eller ta en kall öl, det tycker jag med. Och det kan vara jättekul att fyllna till och parta järnet. Jag har en kluven uppfattning om alkohol, för samtidigt som det är gott och kul, så försvinner omdömet fort och man gör saker som man aldrig skulle gjort i nyktert tillstånd. Så många som gör illa sig själv eller andra i påverkat tillstånd, är det egentligen bättre än att röka?

Alkoholen skulle aldrig tillåtas om den uppfanns som drog 2009, det är jag övertygad om.

2 svar to “Alkoholfunderingar”

 1. Susen Says:

  Jag håller helt med dig! Har funderat mycket på det där jag med.
  Tror heller inte att alkokoholen skulle bli laglig om den ”uppfanns” idag. Men nu gör den det – på gott och ont.

  Jag tycker också det är jobbigt om man känner att man vill vara nykter på fest. Och alla håller på å tjatar om ”men bara en öl” eller att man måste förklara sig.
  Jag har börjat med att ta bilen till de fester som jag vill vara nykter på. Då behöver man bara säga ”jag har bilen” sen slutar dom tjata… =)

  Hoppas allt är bra med dig och familjen!!
  Vart befinner ni er i jul? Te.x. den 25:e december?

  KRAM

 2. Belliz Says:

  Julen firar vi på hemmaplan i år för ovanlighetens skull!
  Tänkte fixa lite hemma, måla om i köket, byta bänkskivor och fixa sovrummet. Är du i sthlm den 25:e? Vore kul å ses, kom och hälsa på vettja, vi bjuder på lussebullar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: