Mobilberoende generationen

Igår fick jag verkligen känna på hur fruktansvärt mobilberoende jag är. Utan mobilen är jag handikappad, helt klart.

För i fredags kväll när jag kom hem efter Boulder Open (klättring 3h som en tok) och var trött, skulle jag starta om mobilen för det var något fel så jag inte kunde smsa. Och så slog jag in fel kod… tre ggr, hur lyckas man? Men jag var så säker på att vid sista försöket, ja nu är det rätt kod! Så telefonen låstes.. Klockan var midnatt och jag helt slut så jag ville bara sova egentligen, men helst skicka ett godnatt sms till Putte som är i Spanien. Vi skickar ett sms varje kväll för att meddela att allt är bra, så man kan sova lugnt. Vi har ingen riktig fast telefon heller och vår Skypetelefon fungerar inte för tillfället. Så jag laddade min Skype på datorn med 100 kr så jag kunde smsa från den, sen somnade jag, pust.

Igår åkte jag till jobbet för att hämta PUK-koden, trodde jag. Fast såklart var nyckeln till kontoret borta, inte på nyckelringen som den alltid brukar vara. Letade överallt, till slut hittade jag den på golvet i bilen och kunde åka till jobbet. Väl där läste jag på avtalspappret att PUK-koden hittade man på ”Mina Sidor” på nätet. Så hem igen och in på nätet. Kruxet var att man skulle skapa ett användarkonto där, och för att kunna slutföra skickades ett sms till, ja, mobilen! Bra tänkt Tele2… Vid det här laget var jag ganska desperat. Jag skulle vara på kalas kl 14, klockan var redan 13:30 och jag kunde inte ringa och säga att jag var sen ens en gång. Ett sista försök var att prova ringa kundtjänsten via Skypen, och de svarade fast det var lördag!! och kunde ge mig PUK-koden!! Gissa om jag blev lättad! Behövde en långpromenad med Trolla för att varva ner, sen åkte jag på 30-årskalas hos Sandra och hade det supertrevligt resten av lördagen. 

Lite jobbigt är det att man är så beroende av mobiltelefonen. Man kommunicerar konstant med omvärlden via den, har alla viktiga telefonnummer där. Dessutom är alla vana vid att omedelbart kunna kommunicera, så om någon helt plötsligt har mobilen avslagen när man pratat om att ses men utan att man berstämt exakt var och när det var man skulle ses, blir det helt fel. Men frågan är, var det bättre förr??

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: