Rolig vecka!

Denna vecka har varit riktigt givande. Jag har börjat en distanskurs på KTH som handlar om Hållbara globala Energi- och vattensystem. Vi kommer läsa och diskutera runt världens energi- och vattentillgångar och förbrukning, mycket intressant. Det kommer jag säkert skriva om mer här framöver. Visste ni att ungefär 0,8 % av allt vatten i världen är tillgänligt sötvatten.. ingen stor andel direkt..

På kursintrot satte jag bredvid en tjej och i pausen började vi prata lite. Det visade sig att hon också var processingenjör och jobbade på ett reningsverk utanför Malmö. Hon skulle ta tåget hem sen och det visade sig att vi inte bara skulle åka med samma tåg och i samma vagn, utan också hade platser precis bredvid varandra! Ibland är slumpen riktigt intressant. Jag var på väg söderut för att gå på en kurs i AutoCAd P&ID i Lund. Och de senaste dagarna har jag lärt mig att rita snygga processcheman och få ut tabeller med all nödvändig info om alla instrument jag placerat ut. Vet redan nu en hel del tänkbara applikationer för dessa scheman på jobbet!

Jag fick nu uppleva den skånska vintern i tre dagar. Jag tycker den stockholmska vintern är kall,, fuktig och eländig, men den skånska var ÄNNU värre….brr.. vad jag har frusit dessa dagar. Skönt att vara på väg hem igen. Fast nu har vi fastnat med tåget i Alvesta och det är nåt elfel som gör att de måste lägga om växlarna manuellt, så vi lär bli stående här några timmar. Heja Banverket! Ska gå och se om det finns nåt kvar i restaurangvagnen nu, lite vin åtminstone. Har som tur är både min kollega Thomas och min gamle bummarvän Tobbe på tåget, så det är inte så illa. Och så lyxar vi med första klass med internet, kaffe å sköna stolar.

3 svar to “Rolig vecka!”

 1. Magnus Says:

  Hej Bella! Nu har jag äntligen fått chansen att läsa dina senaste inlägg! Minerva är här och hälsar på ikväll. Hon har inte träffat sin systerson på 23 dagar, så det var på tiden!

 2. putte Says:

  pussar från Spanien!

 3. Melani Says:

  Hej Bella!

  Hoppas allt är bra med dig! Det var längesen vi hördes av. Ni verkar ha haft en toppen semester i USA… 🙂

  Hur är det på jobbet? Du verkar ha fullt upp nu. Vi borde ses och hitta på ngt nångång!

  Hör gärna av dig!

  Hälsa Putte,
  Många kramar
  Mel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: