Framme i Mexiko efter en låång resa

Efter en lång resa, som innebar flygresa från Stockholm via London och Mexiko City och en hotellnatt downtown MC, samt inrikesflyg ner till Hutaulco, är vi äntligen här. Här betyder en stor bungalow en bit ovanför havet, med utsikt över stranden, bukten och horisonten. Det är så nära paradiset man kan komma tror jag. I alla fall om man nyss lämnat ett mörkt och regnigt Stockholm med 2 plusgrader.. Här är det 35 grader på dagen och 20 på natten, minst 25 grader i vattnet, Me gusta mucho!

 

Vi mötte upp med Magnus, Betza, Anton och Betzas föräldrar Ofelia och på flygplatsen, och senare idag ansluter Betzas tvillingsyster Minerva. Jag reser med mina föräldrar och bröder.

 

Här är så varmt att bungalown inte behöver några väggar, man sover i praktiken utomhus under tak. Bara det en speciell upplevelse. Det finns två separata sovrum på nedervåningen samt en liten bungalow, där mina föräldrar sover. Hans & Krister får som vanligt finna sig i att bo lite provisoriskt och tältar i trädgården. Tur de är vana att sova på extrasängar och madrasser, de klagar inte.

 

I morse vaknade jag 05:50 och låg vaken medan ljuset sakta återkom. När solen kom fram dök den upp ur havet rakt utanför stranden, det var underbart vackert att beskåda.

 

Frukosten serveras i restaurangen nere vid stranden, likaså lunch och middag om man vill. Vi har även eget kök så vi kan laga en del mat själva om vi vill. Dock är vi 11 personer, så det går inte att göra något avancerat med den utrustning som finns. Men det finns gott om mexikansk mat som är enkel att tillaga, tortillas med bönor, korv, ost och stark sås till exempel.

 

Jag, Krister, Betza och Ofelia åkte till närmsta by för att handla frukt, snacks, vin och öl efter frukosten. Det var häftigt att handla på den lokala marknaden, ett ställe för varje vara vi behövde, inte som hemma där allt finns samlat på Coop Forum. Detta var charmigare, men tog mycket längre tid! Och så började de smyghöja priserna när de märkte att vi var utbölingar med stora nya sedlar att betala med. Så Betza gick och handlade vissa saker själv för att få normala priser.

 

Ikväll firar vi julafton genom att börja med vin och snacks i vardagsrummet i vår bungalow, och öppnar lite julklappar, sedan går vi ner till restaurangen och äter julbuffé.

 

Det känns overkligt att äntligen vara här.

 

God Jul på er alla

 

Besos de Mexiko.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: