Midsommar, hundplaner och flytthjälp

Har inte skrivit sen vätternrundan, men sen dess har jag gjort en hel del. Första dagarna handlade om att ta igen sig! Var redigt trött och att bara sitta på jobbet var ansträngande.. två dagar efter vättern blev jag illamående av att stå och diska mer än 5 minuter, pust. Men, äta, sova och vila gjorde susen och helgen efter som var midsommar stack vi ut och paddlade i vaxholm. Ja, Putte blev förskyld och fick ligga hemma tyvärr. Men jag och Tobbe, Jenny, Jocke och Mia var ute två dagar. Vädret var inte det bästa men trevligt hade vi ändå. Kändes lite tråkigt att Putte låg hemma och var sjuk, till råga på var det hans 35årsdag på självaste midsommarafton.. men jag firade honom på morgonen innan jag åkte..

Och i tisdags var vi i Uppsala och tittade på hundvalp! Storpudelvalpar som bara var 2 veckor gamla. Huuur söta som helst. Vi har bestämt oss för att skaffa hund, har pratat om det i mer än ett år och nu är det dags 🙂

Eftersom Putte arbetar hemifrån fungerar det och han får ett bra sällskap på dagarna. Jag har saknat att ha djur i familjen länge nu. Efter min kanin Stampe och familjens katt Mirou har det blivit väldigt tomt.. Efter mycket resonerande hit och dit har vi kommit fram till att en stor pudel passar våra behov bäst. Relativt allergivänlig (och hårar inte ner hemma!), stor nog att orka hänga med på jogginturer, cykelturer och vandra i fjällen etc. Pigg och lättlärd, nöjd med att bara få vara med, men fungerar bra att träna tex lydnad eller agility med om man vill det. Vi vill helst ha en tik men uppfödaren kommer avgöra vad det blir. Det spelar inte så himla stor roll egentligen.

 Igår hjälpte vi Nina och Danne att flytta från Farsta till Enskededalen. Med ett helt gäng starka killar och tjejer gick det undan att tömma lägenheten, köra allt till den nya och fylla den. Efter ett antal timmars flyttande, städande och fixande köpte vi pizza och slappade i deras soffor, som var det första att sättas ihop igen! De har en jättefin och jättestor lägenhet nu (6 rum), så man kan ju undra vad de har för framtidsplaner 😉

Nu ska jag och Putte fixa lite hemma, skönt att bara vara hemma och mysa ibland!

2 svar to “Midsommar, hundplaner och flytthjälp”

 1. Susen Says:

  Åååh. Vovve.. Oxå vilja!! Har ni fått reda på om ni får tik eller hane än?

  Hört nåt om jobbet än?

  Nee.. inge spel i Tinnis. Dom la ju ner laget efter att jag hade vart där och tränat en gång.. Hmpf! *S*

 2. Susen Says:

  Jodå. Laget i sig finns. Men dom hade tre lag när jag ville börja. Två lag som satsade och ett lag som mer spelade för att det är roligt. Så det var med det laget jag ville börja med. Dom har ett lag i 2:an och ett farmarlag i 4:an. Satsar rätt hårt tror ja..

  Men men. Får ju spela lite med polarna så lite fotboll blir det ju iaf =)
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: