Alltid lika spännande att vara utomlands!

Jag har ju samlat på mig en hel del erfarenheter från resor hittills, men jag tror aldrig jag kommer sluta att förundras och förvånas över alla olikheter länder och folk emellan.

Tyskar är ett trevligt folk, mina tyska kolleger är vänliga och snälla. Men synd för dem att Tyskland inte har någon bra matkultur. Och eftersom jag älskar mat och måste äta mycket och regelbundet för att må bra, blir det lite jobbigt när jag inte kan det. Som i förrgår, när min kollega inte behövde äta middag, och igår när han inte heller tänkte ta lunch (som tur var hade jag jag packat ner en påse nötter och en chokladkaka. Igårkväll var jag ju ensam och då letade jag upp en riktig restaurang, där jag iaf fick pasta med lax och givetvis allt inbakat i ca 4 dl grädde. Mycket fett och inga grönsaker, så kan man sammanfatta mina måltider hittills. Inte riktigt min stil, men hellre varm mat med mycket fett än ingen alls! Sen har alla jag frågat efter tips på restauranger föreslagit pizzerior…. så himla kul är det inte med pizza om du frågar mig.

Idag sitter jag på kontoret i Neuss. När jag frågade vilken tid de brukar äta lunch tittade de på mig som frågetecken. tydligen äter man inte lunch här som i Sverige. Hemma är det ju mer eller mindre lag på att man tar en lunchpaus och äter något varmt. Men inte här, en kollega förbarmade sig över mig och visade mig vägen till ett hak och sen tog han en sallad med mig, vet inte om det var för att vara snäll..

Snart ska jag checka in på mitt hotell som ligger ett stenkast härifrån, sen ska jag promenera mot stan (det var ca 6 km, men kanske går det en buss). Förhoppningsvis hittar jag en hygglig restaurang.

Vad ni än gör, ta inte med er VISAkortet till Tyskland. Här ”går” det inte att betala med VISA, de frågar efter nåt annat konstigt kortnamn, eller kanske mastercard. Igår blev det nämligen lite svettigt, när de inte vill acceptera mitt VISAlkort och bankomaten inte ville skicka ut några pengar. Som tur var fanns det en annan bankomat en bit därifrån, så det löste sig, men lite bökigt blir det allt. Samma sak när jag checkade ut från hotellet i morse, tur det var ett billigt hotell så pengarna jag tog ut igår räckte! Ikväll ska jag ta ut pengar, men det känns inte bra att knalla omkring med en massa kontanter på sig hela tiden, särskilt när man har kontokort som accepteras överallt annars.

Jaja, förutom maten är allt prima som man säger i tysklandet.

Auf wiedersehen!

 

3 svar to “Alltid lika spännande att vara utomlands!”

 1. Putte Says:

  Tuschland är ett konstigt land… JAg har aldrig tyckt om maten eller nåt annat där. Men dom brukar ju ha god öl… Till skillnad från frankrike som hade varit toppen om det inte varit för fransmännen, så vet jag inte om jag kommer på något annat positivt än frankenjura om tuschkland… Och jag vet inte ens om det ligger i Tuschkland!

  Ibland är det svårt att sova, när man är hemma själv!

 2. Mange Says:

  Hej Syrran! Följer dina äventyr på kontinenten med spänning. Kul med dina webbsida. Ja, det kan vara lite riskfyllt att bara ha ett typ av kort med sig. Jag brukar ha minst tre olika kredit- och konto-kort när jag reser! Sitter nu på flygplatsen i Phoenix, Arizona. På väg från segelparadiset Sea of Cortez till regnbyar i Detroit. SAE Congress som vanligt så här års. Skall hålla två föredrag, så håll tummarna är du snäll!

 3. belliz Says:

  *håller tummarna*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: