Julstress

Alla, inklusive jag, har jättemycket att göra nu inför jul. Köpa julklappar, fixa på jobbet, julbord mm mm.. ibland undrar jag varför man stressar så mycket just i juletider, när man borde ta det lugnt. Jag försöker motverka detta genom att planera in så lite det bara är möjligt utöver de närmast obligatoriska glöggkvällarna hos Stefan och Sandra, samt numer även Linda och Håkan. En annan sak som jag bara måste göra är att åka till Charlotta och pyssla på första advent. I år satt vi 10 timmar och sydde, limmade, målade och drack glögg!

En annan sak som sparar mig mycket stress  är att jag inte köper så många julklappar. Släkten har ingen tradition att köpa en massa saker till varandra och inom familjen köper vi en liten grej var. Patrik får några klappar och jag några av honom. Inte heller skriver jag femtielva julkort numer utan skänker motsvarande belopp för kort + porto till välgörande ändamål, känns mycket bättre. Just julkort känns det som att alla ändå bara kastar när julen är slut och alla ser likadana ut, mer eller mindre.

Helgen som kommer är, trott eller ej, helt oplanerad! Otroligt skönt! Ska sova ut, läsa tidningen och sen kolla ut genom fönstret, skiner solen blir det en utomhusaktivitet, ruskar det så stannar jag inne och myser med Patrik, eller kanske åker och hälsar på någon!

Vad gör du för att koppla av i julstressen?

Ett svar to “Julstress”

  1. Putte Says:

    Jag myser ju med dig… Det är det bästa på Julen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: