RAID Uppsala

Vi tog oss runt! Det var nordens största multisportävling, final i svenska cupen och alla i eliten var där, så det var bäddat för en tuff tävling! Och så var det jag och Putte, lag GUL och Tobbe och Jenny i lag BLÅ. 4:45 ringde väckarklockan, 9:30 gick starten.

Eftersom jag och Putte är gröngölingar inom multisportande var vårat mål att ta oss runt och helst inte komma sist! Under dubbla vinnartiden var också ett mål.

Första moment var en så kallad prolog; 2,5 km löpning för att sprida ut startfältet. Andra momentet var kanotpaddling med orientering. Putte och jag som aldrig paddlat tillsammans förr och aldrig paddlat under tävlingspress (som ju trots allt finns där även om man ”bara” ska ta sig runt) låg efter paddlingsmomentet på en hedrande 38:e plats av 42 startande lag! Alla chanser till förbättring med andra ord!

Tredje etappen var mountainbikeorientering. Väl uppe på cykeln kände jag verkligen, att yes, det här är vår grej, vi susade förbi rätt många andra lag och körde till och med bland de bästa mellan vissa kontroller. Så roligt med mtb!

Fjärde etappen var orientering efter en karta som vi fick på plats och alltså inte kunde planera vägvalen i förväg. Det var en hel del duktiga orienterare med i startfältet och de drog ju bara rakt in i skogen, vi mer normala (?!) tog stigar för att hitta rätt, förutom på slutet då vi blev lite mer järva och körde den varianten några gånger på korta sträckor, och det gick ju faktiskt bra. Orientering har jag gillat sen skoljympatiden, men det var ju sisådär 10 år sen nu så lite ringrostig var man ju. 

Sen var det dags för femte etappen, upp på cyklarna igen och köra järnet mellan kontrollerna. Men, precis innan vi kom ut ur skogen och bara hade vägar tillbaks till tävlingscentret, gick min cykel sönder…. skit också… växelörat helt av, bara att springa i uppförsbackarna och hänka på Putte på raksträckorna. En eloge till honom som orkade dra mig tillbaka.

Sista momentet var återigen orientering. Vi ägnade 20 minuter åt att leta efter första kontrollen, som var på ett annat ställe såklart, men som plåster på såren hittade jag massor av fina kantareller som jag plockade i kartplastfickan. De fick hänga med rundan runt 🙂 Efter den felorienteringen gick allt som på räls, vi hittade alla kontroller direkt och sprang i mål efter 4 timmar och 49 minuter på en 34:e plats.

I mål stod Tobbe och Jenny, som sprang i mål timmen innan, samt Nina, Danne och Lucas. Det är underbart att höra glada hejarop på upploppet och få en segerkram när man gått i mål, ja för det kändes verkligen som en seger!

Det blir definitivt fler tävlingar för oss i framtiden. Med lite mer rutin på paddling och kartläsning kommer det gå som smort!

Vinnarna då?  Jo, lag FOREST RUN sprang i mål på 2:57. Ett stort grattis till dem!

Dagen avslutades på bästa tänkbara sätt, med tacomiddag hos Tobbe och Jenny och sen en skön säng. *ZZZzzzZZZzzZ*

 

 

2 svar to “RAID Uppsala”

  1. Magnus Says:

    Spännade! Synd bara att cykeln pajade… ;o(

  2. Putte Says:

    Nästa år blir det bättre tid av oss… Och då ”kanske” vi inte heter Gul?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: