Lidingöloppet

Pust, idag är jag inte så snabb, dagen efter Lidingöloppet… 3 mil kuperad terräng var nog det jobbigaste loppet jag genomfört hittills. Jag, Nina och Daniel genomförde vårt andra lopp i Klassikern (eg mitt tredje). Putte skulle också sprungit med oss idag, men han var klok nog att avstå när knäna gjorde ont redan innan, Lidingöloppet är en riktig knädödare med alla backar… Och vi som sprang fick en liten hejarklack och support ute i spåret, det gav mycket extra energi att få glada tillrop efter 8, 20 och 29,9 km! Tack vare honom finns även lite bilder från dagen som jag ska lägga upp snart.

Så det var alltså jag, Nina och Danne som stod på startlinjen tillsammans. När väl starten gått tappade vi kontakten med varandra ganska snabbt och började fokusera på vårt eget lopp. Första milen var som väntat enkel att klara av, tempot var långsamt vare sig man ville eller inte eftersom det var otroligt trångt på banan. Efter första milen lättade det upp och jag kunde börja springa mitt eget tempo, det var då det kändes som loppet verkligen började på riktigt. Mellan 12 och 17 km kändes det riktigt bra, men sedan började det kännas i kroppen att den aldrig sprungit längre än så någon gång. Sista milen var egentligen bara en kamp mot smärtan för att ta sig i mål så fort det bara var möjligt för att bli klar med det där självplågeriet! Putte, Tobbe och Jenny som stod och hejade strax innan mållinjen sa att jag såg rätt pigg och fräsch ut när jag sprang förbi, vad skenet kan bedra ibland…

Jag var bara så glad att det var över, visst var det häftigt att uppleva hur det var att springa Lidingöloppet som så många andra redan gjort före mig, men jag måste ju erkänna att cykla eller till och med åka längdskidor är mycket, mycket roligare!

Väl hemma igen, sliten men glad, lagade Putte tacomiddag till mig och vi skålade i skumpan som jag fick av Tobbe och Jenny (den var supergod, tack så mycket!). Jag avslutade kvällen med ett varmt bad med badbomb, tända ljus och Putte såklart!

Tack Nina för det jättefina och bra vätskebältet, det var underbart att ha på loppet 😀

Å tiden då? 3:14:06 och en 735:e placering, jag är jättenöjd 🙂 Daniel och Nina sprang i mål strax efter mig, de var också nöjda, vi har alla tagit oss runt och kan fortsätta Klassikersatsningen tillsammans. Det är superkul att de har hakat på Klassikern, att göra den tillsammans skapar verkligen ett mervärde. Till Vasaloppet hoppar även Putte på, det ser jag fram emot!

Ett svar to “Lidingöloppet”

  1. Magnus Says:

    Bra kämpat! Du har en stolt bror på andra sidan klotet… ;o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: