Är du blodgivare?

Det är i alla fall jag. Och idag var en sådan dag då jag var och lämnade blod. Alla givare lämnar lika mycket, ca 4,5 dl, oberoende av kön, vikt och ålder. Jag tycker det känns bra att bidra med blod till människor som råkat ut för en olycka eller måste genomgå en större operation. Nästa gång kanske det är jag själv eller någon jag känner som behöver blod.

Det enda problemet för mig som blodgivare är att man inte ska träna i samband med blodgivandet. Helst varken dagen innan, samma dag eller dagen efter, och tre dagar utan att jag tränar är ganska ovanligt. Dessutom tar det några veckor innan man återhämtat sig helt, då gäller det att man inte ska tävla eller något annat viktigt den närmsta tiden. Men idag passade mig bra, jag har vilat sen Vansbrosimmet och nästa tävling ligger långt fram i tiden (midnattsloppet).

En annan fördel är att man får en liten hälsokontroll på köpet, varje gång kollas blodtryck, puls, blodvärde (järn) och HIV (inte för att det är någon större risk, sådana fall ska man inte vara blodgivare, men iallafall).

Nu ska jag äta middag och skrapa trisslotten jag fick som tack idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: