Som fisken i vattnet…

…kände jag mig nästan när jag simmade i dalälven och vanån i söndags! Det var dags för Vansbrosimmet, ett av delmomenten i En Svensk Klassiker. Jag, Nina och Daniel simmade och Patrik var med som coach. Jag och Nina har legat i hårdträning hela vintern (nåja, men vi har försökt simma en dag i veckan iallafall) och jag har alltid gillat att vara i vattnet så denna tävling kändes inte lika jobbig att genomföra som Vasaloppet. Dessutom var förutsättningarna riktigt bra i år, med 21-gradigt vatten. Min måltid var under 1,5h, och det visade sig inte vara några problem, 1h 7min 29 sek blev tiden. Detta är helt klart den lättaste tävlingen i klassikern, nu är det bara att ladda inför Lidningöloppet!

Det är ganska intressant att se hur man kan ändra syn på vad som är genomförbart och inte. Innan jag började fundera och träna för att genomföra klassikern tyckte jag att 9 mil på skidor verkade hur sjukt långt som helst. Det var svårt att förstå hur man skulle klara av att köra hårt så pass länge, både fysiskt och inte minst mentalt. Men allteftersom jag började öka upp träningsmängden och köra längre pass kände jag att kroppen faktiskt svarade och började anpassa sig till de nya kraven som jag ställde på den. Dagen då jag körde vasan hade jag som längst skidat ca 2,5 mil i sträck innnan. Men kroppen hade vant sig vid belastning och jag var mentalt förberedd på att vara ute och skida hela dagen. Det gick ju bra, jag tog mig i mål och min syn på vad som faktiskt var genomförbart hade ändrats!

Samma sak har jag upplevt med cyklingen. För några år sedan hörde jag talas om 08XC, ett mountainbikelopp som går mellan Arlanda och Stockholm och är 12 mil långt, vilket lät helt galet. Jag kunde inte riktigt förstå hur man orkade cykla ett sådant och vad det var som drev de här människorna att faktiskt göra det. Men så träffade jag Patrik som introducerade mig till cyklingen, och ju mer jag körde, desto rimligare kändes det att jag skulle klara av ett långlopp. Men inte förrän jag genomfört mitt första lopp förra våren förstod jag vad det handlade om och hur utmanande och roligt det falktiskt var!

Att testa sina gränser, sätta mål och utmana sig själv, det blir man stark av, och det borde alla göra ibland, alla på sin egen nivå.

Ett svar to “Som fisken i vattnet…”

  1. Magnus Says:

    Härligt syrran! Go for it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: